dimecres, 30 de juliol de 2008

Tota la culpa la té el frikie!: Crònica d'una setmana desastrosa

Després de molts dies sense escriure res, ja tocava. El retorn és una mica desastrós, però és un retorn.
Molts dies després de la meva última via als Ports "Infierno de cobardes", que ha plogut força des de llavors i mai més ben dit, retorno al món de la paret. Molts dies fent frikie m'han desorientat bastant. Involuntariament se m'han apegat coses... uishhh... dale bicho dale... etc...
Fa no gaire vaig fer un petit atançament amb la Rosita als Ports de Beseit on vam fer un parell de vies faciletes: "Picotazo", "Sols per maria" i alguna altra via d'akestes parabolades de d'alt a baix. Però em vaig tornar a 'descantillar' cap a la esportiva i em va venir com una mandra i por irracional a escalar de veritat.
La setmana passada vaig anar a fer una via en solitari per avere com anavem de coco i vaig veure que no estava tant malament, però tampoc desbordant. Doncs decidim amb la Rosita d'anar tres dies a Cavallers, ja que ella no havia escalat mai en granit i podriem fer un apropament a la verticalitat un altre cop. Aquí comença la crònica:

El diumenge al vespre, després de sortir de la guàrdia m'en vaig cap a casa una mica poruc i m'en vaig a sobar. Doncs quina merda, no puc! L'endemà em llevo i vaig a buiscar la rosita ja una mica cansat. Ja de camí cap a cavallers passant per manyolandia em paren els picoletos. "Usted no ha hecho la revisión de la ITV" Puuum, mazazo!!
Arrivem a cavallers a la tarda amb una moral ja pels terres i amb un temps bastant justet com per anar a Comalestorres. Ens n'anem a fer esportiva a l'Afrikan Wall. I au!
L'endemà que ens tornem a llevar bastant cuits i ens n'anem cap a Comalestorres amb la idea de fer alguna via facileta d'adaptació. Anem a la "Esport català", via aparentment fàcil. Monto el 1er llarg, puja la rosita i bajón. S'ha kedat un alien encallat. Doncs res, rapel·lo per treure'l. El trec... i merda, fot una buferada de vent i se m'encalla la corda en un sortint. Joder!!
Pocs metres d'on hi havia l'alien hi ha un parabolt on puc fer una reinsatl·lació i no se com arribo a terra. Ara ha de rapel·lar la rosita per desfer el tinglado.

La lley de Murphy diu que: "quan abandones d'una via cobardament sempre hi ha algú que et coneix i et pilla manos en la massa". Doncs efectivament, passent tot just el Vicenç i l'Albert de cornu.

De camí cap a baix reflexiono la jugada i com que li havia promés a la rosita que fariem paret i la veia tant il·lusionada, m'agafa un rampell i li anem a fer una altra via aparentment fàcil que hi ha en una de les agulles del costat. Torne'm-hi. Començo el 1er llarg i resulta ser bastant més difícil del que marcava la ressenya que haviem vist, en un moment donat es comencen a barrejar vies i de cop i volta s'acaben les assegurances, comença el rostollako i veig un mallon en un seguro de més amunt. De cop i volta em va venir a la memoria la frase del meu amic Manel: "Quan no s'ha d'escalar, no s'escala. Anar-hi és tonteria". Tot un savi. Ja és la 2a via de la que em baixo en un dia. Jo que sempre m'havia dit que "abandonar és de covards". Amb la plorera ens n'anem cap al cotxe i allí ens trovem al David B. i l'Eva, que ens conviden amablement a uns vinets per ofegar les penes en alcohol. Al cap d'una estona els pilla el rampell d'anar a fer bloc.
Satanàs!! Vaig pensar. Huye de mi Lucifer!!
Al final ens convencen i ner a fer boulder, alló del que sempre havia renegat. Ja més baix no havia pogut caure, quin horror. Lo pitjor de tot és que al damunt m'ho passo bé i encadeno "problemes" a vista. Uaaaaaaaaaaaaah!!! Au cap a Erill un altre cop.

Per la nit fem el super planning d'anar a fer una via d'aquestes a l'Agulla Jordi Pujol, ja no pot fallar res més. L'endemà marcaven sol i més sol i ja estava una mica més motivat. Però quan les coses van malament sempre poden anar pitjor. De camí cap a la vall un altre cop ja no em trobo massa bé. Quan arribem em començo a marejar i tinc diarrees. Igualment fem l'aprox, perqué em sabia super greu per la Rosita. La veia tant il·lusionada... Però ja no vaig poder més. Retirada!!

S'ha acabat! Tornem cap a Reus. Aquí ja no hi ha res a fer.

Volveré...

13 comentaris:

PGB ha dit...

Bou, ja trobava a faltar els teus escrits XD

jo vaig ser-hi dissabte i diumenge a Cavallers! Vem marxar a les 15:30 del parking de baix.

Ara només falta que em diguis que veu estar a la Borda Vidal d'Erill i això ja seran massa coincidencies hehehe

Der kletterer ha dit...

No, vaig estar dilluns, dimarts i avui.
Si, vaig estar a la Borda Vidal.

marc ha dit...

tio, estas tocant fons.....
Naltros també hi vam ser dissabte, pero almenys vam escalar algo...
Ah, tinc un col.lega que es ven un crashpad..a l' igual t' interessa...
Salut i a blokar.

Der kletterer ha dit...

Ves que no m'en vagi a sa Mallorca a fer psicobloc d'aket!!
Jee jeee jeee jeee!!

Salut bou!

Mingo ha dit...

Hola Der, content de que hagis tornat per aki, ei tio que no passa res, que tots ens hem baixat alguna.
Que això és una mala ratxa, però segur que la motivació tornarà.

Fetpols ha dit...

Tranki Kletter, el problema és que el teu cos (i els picoletos) sabia que per aquestes dates hauries d'estar als Alps (com cada any), i per això va respondre malament. Si tornes la setmana que ve cap a Cavallers segur que escales de p.m. amb una mà al cul!

Ens veiem!

Anònim ha dit...

collons klettererr.
Encara no t'en adones??? El desti et porta cap al frii, i encara pitjor, cap el blobck...
Deix de fer guarrades alpines, visca el friki,
oriol reus

Der kletterer ha dit...

Oriol: Antes la mueeelteeee!!

Llorenç ha dit...

Ostres!!!

vas caure baix cuan vas abandonar a la Tintin als ports, pero ara....!!!t'has passat!!! he rigut un bon rato en les teues explicacions!


Que caballers es molt guapo!!!! mira que ens ho currem en els pots per que aneu tranquils a les vies!!

Ep!!! lo del blok vigila que m'han dit que enganxa, com altres tendencies sexuals jo prefereixo no provar-ho que igual m'agrada!!!

m'alegro de veure't per aquí!

Gustav Grau ha dit...

Com trobava a faltar els teus escrits!! Apa que si vols fer bloc, ens posem a netejar els del Aritjol, jeje, i així seras un climber total!! Tot el mes tinc vacances així que si vols escalar amb algun pateticlimber ja saps. I anims! AVANT

Josep Enric ha dit...

Ei Der Kletterer, ja t'has oblidat de la teva cosina, l'Arnau, i el Josep Enric, que fas? Desaparesido?

Lol V. Steiner ha dit...

a veure si actualitzem, bonico de cara!

Der kletterer ha dit...

J.E.: Currant, escalant i opositant.
Lol V: Ja ho he fet!